Innovatieonderzoek.nl

Managers van Nederland: opgelet!

Door: Stijn Driessen | 10-09-2010 10:00
discussie | 4316 x gelezen | 0 reacties>

Beste manager, wij willen graag innoveren en hebben daarbij u hulp nodig. Uit onderzoek blijkt dat u hier wel degelijk oor aan heeft (althans, maar liefst 32% van jullie). Maar hoe gaan we dit aanpakken?

Allereerst hebben we natuurlijk een goed innovatieproces nodig. Uit onderzoek blijkt dat dit al te doen is in vier simpele stappen. Het is belangrijk om van te voren wel wat randvoorwaarden af te spreken. Om het meer in uw taal te houden, noemen we dit dan het bepalen van de juiste strategie.

Verder hebben we natuurlijk goede ideeën nodig. Onder andere een creatieve ruimte kan hier aan bijdragen. Ook volgen er nog drie tips voor het creatieproces: Wilt u zich hier minder mee bemoeien? Kunnen we overgaan op minder controlepunten? en kunnen we externen inschakelen? Ook kunnen we kijken en leren van het verleden om er zeker van te zijn dat we niet nog eens dezelfde fout maken. En wellicht doen we er verstandig aan om de designers er vroegtijdig bij te betrekken. 

Bij het filteren is het dan wel weer belangrijk om dit gezamenlijk te doen. Hier kunnen we goed gebruik maken van de gekozen strategie. Uiteraard hebben we het meeste al afgebakend bij de ideecreatie, maar kunnen we dit nu nog eens nalopen om ideeën die niet in lijn zijn met de strategie weg te filteren. 

Na het filteren komt de belangrijkste stap, en tegelijkertijd ook de meest cruciale stap, namelijk de implementatie. Uit onderzoek blijkt dat de innovaties hier vaak mislukken. Dit kan onder andere komen door een incorrecte prijsstelling, gebrek aan inzicht, en te weinig budget + tijd. Hiervoor kunnen we natuurlijk meer marktonderzoek doen om het inzicht te verrijken en erachter te komen wat men wel wilt betalen voor onze innovatie om vervolgens een correcte prijsstelling te hanteren. Met betrekking tot budget en tijd kunnen we natuurlijk ook kijken naar subsidies die hiervoor beschikbaar gesteld kunnen worden. 

Dus beste manager, wanneer zullen we beginnen?

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren