Innovatieonderzoek.nl

Gebouwen stimuleren innovatie

Door: Stijn Driessen | 01-03-2010 11:43
discussie | 3233 x gelezen | 0 reacties>

Omgevingsfactoren beïnvloeden creativiteit wordt vaak beargumenteerd. Niet voor niks dat vele 'innovators' kiezen voor rare plaatsen om te brainstormen. Zo heeft bijvoorbeeld Gijs van Wulven een lijst met 265 brainstorm locaties.

Niet voor niets dat organisaties zelf ook intern zoveel mogelijk proberen te reorganiseren om innovatie te bevorderen. Speciale creatieve ruimtes et cetera. Onlangs is er dan ook een internationaal project gestart in Masdar City in Adu Dhabi waar een prototype van een emissiearm gebouw is ontwikkeld. In Masdar City zijn vele bedrijven gevestigd om samen te streven naar innovatie, onderzoek, productontwikkeling en winning van duurzame energie. Zo is daar het project EcoCommercial Building gestart om bouwbedrijven samen te laten werken om tot goede innovaties te komen.

Participeert u al in een innovatieprogramma met andere bedrijven? Of heeft u speciale locaties cq gebouwen om tot betere innovatie-ideeën te komen?

Six Fingers is daarom bijvoorbeeld in het hartje centrum van Eindhoven gevestigd met een kantoor op 15 hoog. Hierdoor hebben wij een mooi uitzicht over heel Eindhoven ter inspiratie. Daarnaast zijn in Eindhoven de Technische Universiteit, Philips, Design Academy en vele andere innovatie partijen gevestigd.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren