Innovatieonderzoek.nl

3 tips om het creatieve proces te verbeteren

Door: Stijn Driessen | 14-07-2010 12:06
extern onderzoek | 3622 x gelezen | 0 reacties>

Uit extern onderzoek door Nielsen Company naar productontwikkeling blijkt dat er veel beïnvloeders zijn op het gebied van innovatie. In deze blog 3 tips om het creatieve proces efficiënter te maken aan de hand van dit onderzoek.

Executives moeten zich er minder mee bemoeien
Uit het onderzoek blijkt dat executives zich minder met het creatieve proces moeten bezighouden om tot betere innovaties te komen. Zo blijkt dat er 80% meer inkomsten worden gerealiseerd uit nieuwe producten bij bedrijven waar de executives minder tussenkomen dan bij bedrijven met grote bemoeienis van de topkaders.

Minder controlepunten
Een stage-gateproces wordt vaak gehanteerd bij bedrijven als het gaat om productontwikkeling. Bij de ontwikkelingen van het vroegere stage-gateproces naar het hedendaagse stage-gateproces kwam al vaker naar voren dat controlepunten leiden tot een vertraging van het innovatieproces. Zo blijkt dit ook weer bij dit onderzoek. Bij minder controlepunten blijkt de return 3,1% te zijn op nieuwe producten, terwijl bij bedrijven met veel controlepunten dit gemiddeld ligt op 1,7%. Dit betekent niet dat er geen controlepunten moeten zijn, maar het moeten er ook niet teveel zijn. Bedrijven moeten hier een goede balans in zien te vinden.

Externen helpen daadwerkelijk
Verder blijkt uit het onderzoek dat externe partijen goed bijdragen aan het innovatieproces. Zo blijkt dat bedrijven die externe idee-bedrijven inhuren 15% tot 20% beter presteren. Daarbij wordt ook opgemerkt dat de selectie van het juiste idee en een ideale commercialisering aanleiding kan geven tot een verbetering van 130%. 

Bonus: Leer van het verleden
Als bonustip wordt meegegeven door de onderzoekers dat bedrijven die leren van fouten die zijn gemaakt in het verleden 50% tot 90% beter innoveren.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren