Innovatieonderzoek.nl

Live innovatie discussie

Door: Stijn Driessen | 29-03-2010 10:09
discussie | 3505 x gelezen | 0 reacties>

Dat Twitter een interessant medium is, is inmiddels wel bekend. Live interactie wordt mogelijk met jouw klanten, ex-klanten, potentiële klanten et cetera. Hierdoor wordt het mede mogelijk om inzicht te krijgen in de behoefte van de klant en hoe deze aan het veranderen is. Hierdoor wordt het natuurlijk mogelijk om op tijd in te spelen op deze verandering, hoewel klanten moeilijker latente behoeften kunnen uitspreken.

Hoe dan ook, bedrijven doen er niet onverstandig aan om Twitter te gebruiken. Zo ook, doen wij dat deze week voor innovatieonderzoek. Wat is er zoal getweet omtrent innovatie. De zoekactie leverde wel duizenden resultaten, dus hieronder enkele die wij erg leuk vonden.

bramkoster @rappesmits Oh, en betrekken bij innovatie is bijv. enorm lastig door jarenlange ontw.proces (+12jr). (Sorry, heb bij Organon gewerkt...)

jpclose in Haarlem, Innovatie Platform. Praten over de toekomst van Nederland met collegas en politici. Paradigma of meer van hetzelfde?

Fransvankuijk Controle leidt tot angst voor risico en gebrek aan passie die nodig is voor innovatie en groei. #in

GeertvanBoxtel @nonobody je hebt weer gelijk... Andersom: diversiteit en concurrentie leidt tot innovatie ook waar??

braml Oh ja innovatie is leuk maar waarom duurt het soms zooooo lang..? #wachtopbelangrijkebeslissingen

clair_kerkman @albertplomp Je kan 1ste generatie producten nooit overslaan. Zonder dat deel geen innovatie.

C0RTES @Harry_Dillema Ik weet wel het e.e.a. van innovatie. Genoeg om te zien dat geenstijl met de immer gerade aus koers een sterfhuis is.

petratiel Inspirerende bedrijfspresentaties bij verkiezing ondernemer van Noord Holland, "innovatie loont ook in deze tijden van crisis"

zorgimpact @MaaiS Het NL zorgstelsel is ongeschikt voorinnovatie. Ziekenhuisbudgettering houdt het tegen én verevening tussen zorgverzekeraars (90%)!

janvds55 Innovatie en realisatie kunnen een eind uit elkaar liggen. Innovatie is de lol, maar realisatie is 'what counts'. Lastig maar waar.

Veel tweets dus dat organisaties moeite hebben met innoveren. Het is vooral dat de stappen die uiteindelijk tot innovatie leiden vaak niet worden gezet. Dit kan uit angst zijn of onvoldoende budget. Hoe zorg jij ervoor dat de laatste stappen uit het innovatieproces wel worden gezet?

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren