Innovatieonderzoek.nl

iGod bepalend voor Apple aandeel

Door: Stijn Driessen | 21-01-2011 08:10
discussie | 4204 x gelezen | 0 reacties>

Het lijkt wel een van die films, waarbij de slechterik zijn hartslag heeft verbonden aan een bom. Op de beurzen lijkt het wel alsof Steve Jobs zijn hartslag heeft verbonden aan Apple, stopt zijn hartslag dan stoppen alle Apple'tjes over de hele wereld.

Op de beurzen houden beleggers nauwlettend veel factoren in de gaten om te bepalen wat ze met hun aandelen doen. Zo houden zij bijvoorbeeld rekening met voorspelling binnen de industrie, concurrentie, persberichten, jaarverslagen et cetera. Bij Apple hebben ze de afgelopen tijd zelfs rekening gehouden met Steve Jobs.

Steve Jobs
Volgens experts is Steve Jobs namelijk het hart achter Apple. Door hem is Apple groot geworden en hij bemoeit zich met alles. Nu hij voor de zoveelste keer in korte tijd (3e keer in 10 jaar) aangegeven heeft dat hij zich tijdelijk terugtrekt uit Apple vanwege medische gesteldheid keldert het aandeel van Apple lichtelijk. 

Medische gesteldheid
Waar Steve Jobs aan leid wordt veel onduidelijkheid in gegeven. Zelf stelt hij dat hij verwacht snel weer terug te keren, maar desondanks is het aandeel van Apple wel gedaald nadat Steve Jobs bericht gaf over zijn tijdelijk 'medisch verlof' via een interne mail aan zijn personeel. Niet voor niets wordt hij her en der al iGod genoemd.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren