Innovatieonderzoek.nl

PC brengt meest innovatieve games

Door: Stijn Driessen | 17-01-2011 09:00
extern onderzoek | 3936 x gelezen | 0 reacties>

Volgens Valve is de pc het centrum van alle innovatieve games. Hoewel er de laatste tijd een trend was om te beweren dat console games innovatiever was is Valve van mening dat het belangrijk is om de PC serieuzer te nemen.

Valve
Hoewel Valve tegenwoordig ook console games maakt voor bijvoorbeeld de Playstation 3 en de Xbox is het van oorsprong een gameontwikkelaar voor de PC. Naast het ontwikkelen van spellen is Valve ook verantwoordelijk voor de downloade service Steam voor de pc. 

De mede-oprichter, Gabe Newell, zegt dat hij 'enorm opgewonden' is over de toekomst van pc-gaming. Met name op het gebied van games is de pc enorm interessant omdat het innovatie zou stimuleren. Hij noemt als voorbeeld CityVille, dat een Facebook game is, wat na een maand al door meer dan 84 miljoen mensen wordt gespeeld. Dit zijn belangrijke innovaties op het gebied van games omdat deze free-to-play was. Dit soort innovaties zien we vooral op de PC, en daarom moet de PC niet verwaarloosd worden. De PC biedt door haar openheid en toegankelijkheid meer bodem voor innovatie waar Valve graag aan bijdraagt.

 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren