Innovatieonderzoek.nl

Innovatieve storagemethoden

Door: Stijn Driessen | 15-12-2010 09:00
extern onderzoek | 4578 x gelezen | 0 reacties>

Onderzoeksbureau Gartner concludeert dat data storage een grote uitdaging is voor grote bedrijven a.d.h.v. een onderzoek onder 1.004 grote bedrijven in acht verschillende landen.

Informatie
Door de toename her en der aan informatie opslag wordt de nood natuurlijk groter. Aldus het rapport. Hierom heeft Gartner ook meegenomen in het onderzoek op welke wijzen de bedrijven dit probleem willen aanpakken.

Consolidatie en rationalisatie: Vaak wordt informatie meerdere malen opgeslagen. Denk eens aan alle emails met bijlagen die op meerdere accounts rondzwerven. Of documenten die vaak van afdeling naar afdeling zijn gestuurd en apart zijn opgeslagen. Niet voor niets dat maar liefst 56% van de bedrijven aangeeft het probleem middels consolidatie en rationalisatie wilt oplossen. De bekendste methoden om dit te doen zijn datadeduplicatie, thin provisioning, en storage tiering

Servervirtualisatie: Middels virtualisatie wordt de hardware en software volledig van elkaar losgekoppeld. Dit zorgt voor meer positieve gevogen dan alleen dataopslag. 67% van de bedrijven geeft aan hier volgend jaar in te willen investeren. Deze oplossing is ook voor kleinere bedrijven geschikt.

Cloudstorage en virtualized shared infrastructure: Deze methoden zorgt voor meer opslag dat online gebeurd (cloud). Dit gaat vaak prima gecombineerd met servervirtualisatie. 

Blade servers: Blade servers zijn voornamelijk zuinig in omvang en gebruik van energie. Dit is een groene oplossing voor bedrijven om data beter te bewaren. 51% wil hier meer in gaan investeren.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren