Innovatieonderzoek.nl

Openboektesten zijn beter

Door: Stijn Driessen | 13-12-2010 08:30
extern onderzoek | 3570 x gelezen | 0 reacties>

Uit het promotieonderzoek van Heijne-Penninga blijkt dat openboektesten beter zijn voor de studenten. Uit het onderzoek blijkt dat deze testen ervoor zorgen dat verbanden beter gelegd worden.

Experiment
Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van een experiment. Zo werden er twee groepen met elkaar vergeleken: één groep met gesloten boek examens en de ander met openboek examens onder geneeskunde studenten. Uit het experiment blijkt dat openboek examens op lange termijn een positiever effect hebben op prestaties. 

Meer kennis
Tegenwoordig komt er ook steeds meer kennis ter sprake bij leerlingen en is er ook via de komst van internet steeds meer kennis aanwezig. Om al deze (nieuwe) kennis te bezitten is vaak geen begin meer aan, dus is het heel logisch dat openboek testen ook beter zouden zijn voor de studenten.

Lange termijn effect
Het effect van de openboek testen zijn volgens de onderzoekster voornamelijk op lange termijn. In de eerste is het goed dat studenten eerst de stof 'stampen' om de basiskennis te begrijpen. Pas hierna zouden ze de verbanden beter kunnen leggen.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren