Innovatieonderzoek.nl

Definitie innovatie belangrijk

Door: Stijn Driessen | 08-12-2010 08:30
extern onderzoek | 5923 x gelezen | 0 reacties>

Dat er verschillende meningen over de definitie van innovatie zijn is voor iedereen bekend. Echter, kunnen we het er wel over eens zijn dat het belangrijk is dat voor twee betrokken partijen het in ieder geval duidelijk moet zijn dat eendezelfde definitie dient te gelden.

Onderzoek
Dit blijkt alweer uit het onderzoek van KplusV. Uit het onderzoek blijkt dat de kloof tussen Rijk en Zorg innovatie belemmert. Deze kloof komt voornamelijk door het verschil in definitie van innovatie, doelstellingen en focus daarbinnen en onvoldoende inzicht in subsidieverstrekkende instanties en maatregelen om innovatie te stimuleren.

Belangrijkste oorzaken
De belangrijkste oorzaken voor de grote kloof volgens het onderzoek zijn:

- Het begrip innovatie is onduidelijk en biedt teveel manieren ter interpretaties. Hierdoor denken beide instanties te verschillend.

-De focus: zorginstellingen richten zich voornamelijk op continuïteit, terwijl de overheid zich juist focust op de houdbaarheid op lange termijn.

- De structuur ontbreekt in het web aan maatregelen als subisidie- en verbeterprogramma's. Hierdoor ontstaat er teveel verwarring en komt er weinig van de grond.

- De wijze waarop innovatie wordt gestimuleerd blijkt hierdoor niet het desgewenste effect te hebben. 

Het begrip innovatie
Zoals het onderzoek duidelijk maakt begint het al bij de basis, namelijk dat er geen eenzijdige definitie van innovatie is dat veel gevolgen kent. Wij hebben zelf ook een stuk geschreven over de definitie van innovatie.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren