Innovatieonderzoek.nl

Nauwkeuriger innoveren

Door: Stijn Driessen | 29-11-2010 08:30
discussie | 3995 x gelezen | 0 reacties>

De overheid gaat nauwkeuriger innoveren. 'Topgebieden' wordt het nieuwe sleutelwoord op innovatiegebied. Het kabinet wil stoppen met innovatie op elk gebied te bevorderen en wilt zich beperken op de topgebieden.

De topgebieden die Minister Verhagen van Economische Zaken (CDA) noemt zijn voedsel, tuinbouw, chemie en creatieve energie. Eerder viel hier ook watermanagement en de bloemensector in. Hoe de exacte gebieden eruit gaan zien is nog niet definitief bekend, maar wat zeker is, is dat er bezuinigd gaat worden op gebied van innovatie op diverse vlakken.

Innovatieplatform
Het veelbelovende innovatieplatform dat Balkenende startte om de innovatie in Nederland op te jagen stond al eerder bekend als mislukt. Dit bericht bevestigd dit alleen maar meer. 

Tegenklanken
Dat de overheid gaat snijden in de subsidies voor innovatie noemen sommigen erg spijtig en een doodsteek voor Nederland. Ze zijn bang dat Nederland een nog verdere achterstand hierdoor krijgt op innovatie en zijn status als 'duurzame, toonaangevende kenniseconomie' zal verliezen. Een tegengeluid komt echter van Frans Nauta (oud-secretaris Innovatieplatform), dat juist van mening is dat het kabinet eindelijk iets ineffectiefs opheft en dat het hierdoor in een maand meer doet voor innovatie dan het Innovatieplatform in zeven jaar.

Wat denk jij?

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren