Innovatieonderzoek.nl

China is zo erg nog niet

Door: Stijn Driessen | 24-11-2010 10:11
discussie | 4357 x gelezen | 0 reacties>

Afgelopen maandag schreef ik al over de verschuiving van innovatie naar ontwikkelingslanden. Maar is dit nu echt zo erg? Rolling Stone Magazine vroeg het aan Bill Gates.

Als er wordt gevraagd naar wat voor dag het zou zijn voor de mensheid of China de oplossing heeft gevonden voor energie zonder C02-uitstoot, dan zou je eigenlijk moeten zeggen dat dit een geweldige dag is. Immers zijn we daar allemaal naar op zoek en leidt dit tot verbetering voor iedereen. Dat is het standpunt dat Bill Gates in neemt omtrent deze kwestie.

Toch zijn er bedrijven die dit een ramp zouden vinden, want zij willen degenen zijn die dit uitvinden natuurlijk. Er valt immers veel geld te verdienen. Toch zegt Bill Gates hierover dat concurrentie alleen maar bevorderlijk werkt. Kijk naar bijvoorbeeld de gaming industrie. In het begin werd er gevreesd dat Japan het over zou nemen, maar het heeft alleen maar geleid tot meer stimulance bij alle bedrijven om door te gaan met innoveren. Hierdoor heeft de consument meer keus, en komen er steeds betere dingen uit. Zo slecht is concurrentie dus helemaal niet voor innovatie.

Hoe zie jij dit? Heb je juist graag concurrentie om innovatie te bevorderen? Of geen?

Lees hier het interview met Bill Gates.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren