Innovatieonderzoek.nl

Innovative Game Awards 2010 gaat naar Nederlandse game

Door: Stijn Driessen | 25-10-2010 08:30
discussie | 4218 x gelezen | 0 reacties>

Het Rotterdamse bedrijf Ranj Serious Games wint voor de tweede keer de Innovative Game Awards met haar wervings- en selectie game The Game. De prijs is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken van Hessen (Duitsland) in samenwerking met de Europese commissie.

The Game
Ranj ontwikkelde The Game in opdracht van Houthoff Buruma. Houthoff Buruma is één van de grootste advocatenkantoren van Nederland en wilde een spel dat een belangrijke rol speelt voor bij de werving en selectie. The game vervult deze rol bij de werving en selectie van aankomende advocaten en is zelfs onderdeel geworden van de permanente scholing van eigen advocaten.

Het spel
Het spel is een simulatie van een overname van een Nederlands offshorebedrijf door een Chinese staatsonderneming. In het spel komen allerlei facetten te kijk van het advocatenvak. Daarnaast spelen ook people skills een grote rol in het spel.

Innovatief
De reden dat het spel de prijs heeft gewonnen is omdat de jury het vernieuwend vond voor een game dat deze een volwaardige plek heeft verworven in het werving en selectie proces. Jonge, toekomstige advocaten worden in het spel ondergedompeld in een spannend, realistisch verhaal, dat een goed beeld geeft van de juridische praktijk. Niet alleen juridische kennis wordt uitgedaagd, maar ook vooral people skills. Het spel laat de delnemers meeslepen, wat een van de grootste krachten is van het spel. Zeker omdat ze in deze situatie natuurlijk gedraag laten zien.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren