Innovatieonderzoek.nl

Branchmarking: HP 31 days of the dragon

Door: Stijn Driessen | 22-10-2010 08:30
discussie | 4420 x gelezen | 0 reacties>

HP wilde meer betrokken raken in de blogosphere en de nieuwe media om sterke relaties te bouwen in deze unieke community van schrijvers, reviewers, fans en enthousiastelingen. In deze blog wordt uitgelegd hoe ze dit voor elkaar kregen.

Programma
Om dit doel te bereiken gaf HP 31 HDX "Dragon" systemen weg via 31 geselecteerde beïnvloeders/bloggers om weg te geven aan haar lezers over 31 dagen (een systeem per blogger) en zij waren vrij om te kiezen hoe ze dit weggaven.

Beïnvloeders/bloggers

HP's missie wilde sterkere relaties met bloggers en site beheerders om van hun invloed te profiteren. HP erkende hun als maar toenemende invloed op de consument en hun professionele visie op technische producten. 

HP zag het als een kans om de bekendheid van de HDX en andere HP producten te laten stijgen en hierdoor meer conversie te genereren middels de blogosphere. HP wilde ook de bloggers bedanken voor hun werk om de blogs actueel te houden en de lezers voor hun bereidheid om de blogs en fora's actief te lezen.

Doelstellingen
Van te voren bepaalde HP haar doelstellingen en stelde zichzelf de vraag hoe ze deze konden bereiken om te bepalen welke strategie ze kozen.

Resultaten
Tijdens de actie hadden de 31 bloggers de Dragon alswel HP gepromoot op hun blogs. Tevens refereerde ze naar elkaar, waardoor de kracht van de community goed ingezet werd.

De actie leverde veel positieve WOM op en zorgde voor een significante stijging in de verkoop van de Dragon. 84% stijging om precies te zijn. En 10% overige verkoop.

14% stijging in website bezoekers. 

Bloggers maakte ook gebruik van eigen ontwerp van videos, afbeeldingen, banners et cetera. Hierdoor kwam er alsmaar meer exposure voor HP.

Lessen
Maak gebruik van beïnvloeders en betrek hen bij je promotie.

Wees niet bang om de controle bij hen neer te leggen.

Zorg voor conversatie en geen nieuws. Daar is immers de blogosphere om gebouwd.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren