Innovatieonderzoek.nl

Brabant wilt kennis halen uit China

Door: Stijn Driessen | 15-10-2010 09:00
implementatie | 6379 x gelezen | 0 reacties>

Onlangs heeft de provincie Noord-Brabant bekend gemaakt dat zij per 1 december een kantoor in de Chinese stad Nanjing een kantoor willen openen om kennis binnen te halen voor Nederland.

Duurzame energie
Als eerst wordt contact gelegd met bedrijven in 'vernieuwende sectoren als duurzame energie'. De voornaamste doelstelling is om Chinese bedrijven te interesseren voor een vestigingsplaats in Brabant. 

India
Als eerst wordt gekeken hoe ze de kennis kunnen binnen halen uit China. Hier stopt het echter niet bij, voor volgend jaar staat een handelsmissie gepland naar India. 

Uit deze berichtgeving blijkt dat de overheid toegeeft dat we veel kunnen leren van andere landen. En daar zijn wij het natuurlijk mee eens. Immers, waarom het wiel opnieuw uitvinden als deze al elders is uitgevonden.

Branchmarking
Branchmarking is het kijken naar best practices uit andere branches om hier de wijze lessen van te leren en om te zetten voor de eigen bedrijfsvoering. Wat kan een verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld leren van een pizzabakker? Hierbij doen bedrijven goed aan om niet alleen naar Nederland te kijken, maar ook naar andere landen. De provincie Noord-Brabant is hier nu dus ook mee begonnen. Een goed teken!

Eerder stond ook in de Volkskrant (woensdag 13-10-2010) een artikel over best practices van banken uit diverse landen door VODW. Zo blijkt maar weer dat het van belang is voor bedrijven om een internationale oriëntatie te hebben om verder te ontwikkelen. 

Maakt jouw organisatie ook gebruik van cases uit andere landen en/of branches? En wat is daarvan het resultaat?

 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren