Innovatieonderzoek.nl

Branchmarking: What would travel marketers do?

Door: Stijn Driessen | 27-09-2010 08:30
discussie | 13741 x gelezen | 0 reacties>

Google innoveert niet alleen zelf, maar zij nemen ook zeer gemakkelijk waar wat andere bedrijven doen m.b.t. online marketing. Zo deelde Jane Butler (managing director travel van Google) haar ervaring. 

Volgens Butler waren de eerste pioneers van succesvolle internet campagnes de spelers in de reisbranche. Zij begonnen op tijd met zoekmachine marketing en waren hier zeer succesvol in. Niet voor niets vroegen veel andere spelers zich af 'What would travel marketers do?' als het ging om internet marketing.

Hedendaags, is er weer het e.e.a. veranderd met betrekking tot internet marketing. Niet alleen veranderen de technologieën die marketeers kunnen gebruiken bij de campagnes, maar ook verandert het gebruiksgedrag van internet gebruikers.

Display netwerk
Google biedt op steeds meer plaatsen display advertenties aan. Dit zijn websites die middels Google AdSense advertenties laten weergeven of bijvoorbeeld de eigen websites van Google, zoals YouTube. Op deze wijze kan er gebruik worden gemaakt van remarketing.

Remarketing
Met remarketing is het mogelijk om bezoekers van je website die de pagina verlaten her te lokken naar je website middels advertenties. IHG deed dit voor haar hotels (o.a. Holiday Inn, Crowne Plaza, en InterContinental) en bood speciale deals aan, aan gebruikers die eerder interesse aangaven te hebben in deze deals. De resultaten zijn goed:

- Remarketing advertenties hadden 21% hogere doorklik ratio's dan anders;

- Klikken gingen met 55% omhoog nadat IHG tekst advertenties had geïntroduceerd in de US campagne;

- Door de goede resultaten die geboekt waren verhoogde IHG de uitgaven aan advertenties met 100%.

Upselling
In dit voorbeeld maakte IHG gebruik van remarketing om de klant alsnog binnen te halen. Er zijn ook andere voorbeelden in de reisbranche waar aanbieders proberen te upsellen. Mensen die eenmaal een vlucht hebben geboekt worden andere dingen voorgesteld, zoals verzekeringen e.d. Genoeg mogelijkheden dus!

 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren