Innovatieonderzoek.nl

Op een onbewoond eiland, iedereen innoveert

Door: Stijn Driessen | 08-09-2010 09:00
discussie | 4194 x gelezen | 0 reacties>

Doordat we leven zoals we leven worden we eigenlijk beperkt met onze creativiteit. We nemen dingen aan zoals ze zijn en denken er niet meer verder over na. Maar hoe is dat op een onbewoond eiland?

Op een onbewoond eiland kan niemand van iemand anders stelen. Hierdoor zou het creatieve denkproces een extra stimulance krijgen. Althans, dat blijkt uit onderzoek hier naar. 

Enkele voorbeelden zijn natuurlijk de reuzenschildpad, de hondsgrote dwergolifanten op Kreta of de 3 meter lange vleesetende Komodo leguanen. 

Evolutietheorie
Vorige week schreef ik op Molblog al over het kopiëren. Zo is de evolutie theorie vergaan in de kopieer theorie. Volgens deze theorie kopiëren we tegenwoordig dingen en maken deze ons eigen door kleine verbeteringen in aan te voeren. Van echte evolutie spreken we hierdoor niet meer. Ditzelfde geldt dus niet wanneer we niet kunnen kopiëren, zoals op een onbewoond eiland.

Paaseiland
Ook in het boek Ga Vreemd! wordt paaseiland beschreven als plaats voor innovatie en creativiteit. Ook worden kanttekeningen aangegeven dat dit niet altijd ten goede komt.

Hoe dan ook, het blijkt dus dat mensen met buitenland ervaring een verrijking geven aan het creativiteitsproces. Wat doe jij onder andere om creativiteit te stimuleren? En hoe pakt dit uit volgens jou?

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren