Innovatieonderzoek.nl

Widen your world

Door: Stijn Driessen | 04-08-2010 09:05
implementatie | 3471 x gelezen | 0 reacties>

Het world wide web zou er voor moeten hebben gezorgd dat je wereld verbreed wordt, maar is dit ook daadwerkelijk zo?

Ethan Zuckerman beargumenteerd in zijn TED Talk dat we juist minder globaal zijn geworden door het internet. Aan de hand van mooie demografische kaarten laat hij zien dat vroeger meer internationaal nieuws in de media stond in Amerika dan hedendaags.

Het WWW
Daarnaast beargumenteerd hij dat er twee manieren van informatie zoeken bestaan: zoekmachines en het sociaal netwerk. Doordat we nooit echt buiten ons bestaande kaders de zoekmachines gebruiken zullen we zo ook niks nieuws vinden, en op ons sociaal netwerk gaan we met 'likeminded people' om oftewel dit resulteert ook in weinig nieuwe informatie. Uiteindelijk worden we gewoon net zo slim als de kudde die we volgen.

Buiten je netwerk kijken
Hij adviseert daarom dan ook iedereen om eens buiten je netwerk te kijken, en dus ook vooral in het buitenland. Wat kun je leren van Afghanen, Chinezen et cetera. Hun spreek je niet hedendaags, terwijl ook hier fantastische ideeën kunnen zitten. Hij kijkt zelf daarom dan ook vaak op AfriGadget om weer eens een verhelderende kijk te krijgen op de technologie van tegenwoordig.

Hoe zorg jij ervoor dat je je wereldkijk verbreed?

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren