Innovatieonderzoek.nl

Werknemers worden te vaak vergeten

Door: Stijn Driessen | 23-06-2010 08:53
extern onderzoek | 3270 x gelezen | 0 reacties>

Werknemers worden te vaak vergeten wanneer het gaat om innovatie. Werknemers zouden vaker betrokken moeten worden bij de bedrijfsvoering. Maar liefst 70% van de werknemers ervaart te weinig ruimte om input te geven aan innovatie.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de vakbond CNV dienstenbond. De belangrijkste conclusie is dat bedrijven te weinig ruimte zouden geven voor sociaal innovatiebeleid. Eerder bleek al uit onderzoek dat werknemers een goede input kunnen zijn voor innovatie. Echter dan moet er wel ruimte gegeven worden. 

Uit het onderzoek blijkt dat wanneer er een positief innovatieklimaat geschept wordt binnen de organisatie dit positief bijdraagt aan de concurrrentiekracht, de arbeidsproductiviteit en de werksfeer. Op dit moment zou een dergelijk klimaat alleen nog in de financiële dienstverlening het meest gunstig aanwezig zijn, terwijl andere sectoren zoals de beveiliging en supermarkten hier ook veel aan kunnen hebben.

Zou een dergelijk verschil komen doordat er in de financiële dienstverlening over het algemeen meer gespecialiseerd personeel rondloopt en hier sneller naar wordt geluisterd dan bijvoorbeeld in de supermarkt? Terwijl ook in de supermarkt mensen goede ideeën kunnen hebben.

Hoe heb jij je organisatie aangepast om een ideaal innovatieklimaat aan te nemen? Wellicht een interessante case hiervoor is W. L. Gore and Associates, waarbij de werknemers continu een leidende positie hebben.

 

 

 

 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren