Innovatieonderzoek.nl

Samenwerking tools hot onder managers

Door: Stijn Driessen | 16-06-2010 08:01
extern onderzoek | 3203 x gelezen | 0 reacties>

IT-oplossingen worden vaak gezien als innovatie. Terwijl dit niet altijd het geval is, is het wel vaak het geval dat samenwerking essentieel is zoals eerder onderzoek aanwees. Ook nu blijkt uit het onderzoek van Kelton Research dat samenwerking cruciaal is.

 

Kelton Research deed onlangs onderzoek naar samenwerking binnen bedrijven. Aan het onderzoek deden ruim 500 CEO's en CIO's uit zeventien landen mee. De resultaten tonen aan dat bedrijven steeds vaker haar werknemers laten samenwerken in teams wereldwijd om zo problemen efficiënter aan te pakken.

Succes
Tools om deze samenwerking mogelijk te maken, zoals video conference dragen hier goed aan bij. Real-time informatie is essentieel en word steeds gemakkelijker uitgewisseld. Dit zorgt ervoor dat prestaties verhoogd worden.

Nadelen
Veel werknemers twijfelen wel aan de samenwerkingen en zien veel nadelen. Zo wordt het minder duidelijk wie waar verantwoordelijk voor blijft en of de taken dan niet te gemakkelijk uitgedeeld worden. Ook vraagt de bedrijfscultuur een grote aanpassing.

Wat zijn jouw ervaringen met dergelijke tools? Draagt het bij aan de bedrijfsprocessen of niet? En bovendien, leidt het tot meer innovatie?

 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren