Innovatieonderzoek.nl

Verdienmodellen in de gaming industry

Door: Stijn Driessen | 29-04-2010 10:43
implementatie | 4565 x gelezen | 0 reacties>

In de gaming-industrie gaan jaarlijks miljarden om. En zij hebben de meest slimme verdienmodellen. Wat kunnen we hiervan leren?

In de game-industry verdienen ze allereerst natuurlijk geld aan het verkopen van de zogenoemde 'consoles', zoals de Playstation, Xbox, Nintendo Wii e.a. Vervolgens verdienen ze aan de verkoop van de games. Deze inkomsten spreken natuurlijk voor zich, maar waar onderscheid de gaming industry zich nog verder mee?

De game zelf is al een hele belevenis. Mensen associeren zich nu eenmaal met de hoofdkarakters en willen deze helemaal eigen maken. Door heel deze creatie eromheen creëer je natuurlijk meerwaarde, en hier kan natuurlijk weer aan verdient worden, net zoals American Girl doet. 

De game industry weet hier goed gebruik van te maken. Vroeger werd er al veel aan in-game advertisement gedaan. Denk maar aan de voetbalspellen met de reclameborden ernaast als meest duidelijke voorbeeld. 

Nu met de online mogelijkheden wordt ook hier vaker geld voor gevraagd. Denk maar aan het succes van World of Warcraft met de abonnementen online. Maar we gaan steeds verder. Nu de hele creatie eromheen gemaakt is wordt er ook veel geld verdiend aan met de ingame economy. Zoals ik al zei, mensen associeren zich graag met hun speler, en zijn dan ook bereid om voor speciale attributen extra te betalen. 

Hoe kun jij aan je klant verdienen? 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren