Innovatieonderzoek.nl

De toekomst? deeltjesversneller Genève

Door: Stijn Driessen | 02-04-2010 10:31
extern onderzoek | 6106 x gelezen | 0 reacties>

In Genève zitten de meest briljante mensen bij elkaar om samen onderzoek te doen uit welke stofdeeltjes de aarde en alles hierom heen bestaat. Door middel van botsingen in de tunnel willen wetenschappers, aan de hand van de sporen van zo'n botsing, achterhalen of de theorie van Higgs klopt.

Een terechte vraag dan ook eergisteravond in DWDD wat wij, de mensen, hier aan hebben. Als de theorie toch al bestaat, en we bewijz en die, dan zijn we toch niet veel wijzer?

De reactie hierop was simpel. Natuurlijk wel! Als de theorie klopt, dan kunnen we bepalen hoe de aarde ontstaan is, en wellicht komen er nog tal van andere inzichten hieruit vandaan. En mocht de theorie niet kloppen, des te groter de uitdaging wordt. Immers zullen er dan weer nieuwe theorieën ontplooien, waar we weer verder onderzoek naar kunnen doen.

Maar wat betekent dit nu voor de consument?

- Dit was moeilijker te zeggen, maar natuurlijk schuilt er alle hoop achter dit onderzoek. Aangehaald werd bijvoorbeeld Einstein, die erachter kwam dat licht uit deeltjes bestond. Dit leek in het begin van weinig relevantie, maar dankzij deze kennis kunnen we nu wel röntgenfoto's maken. 

Wat zal de toekomst brengen adhv dit onderzoek? Volg o.a. de blog van Lucie de Nooij om hiervan op de hoogte te blijven.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren