Innovatieonderzoek.nl

Kosten en opbrengsten tijdens productontwikkeling

Door: Stijn Driessen | 12-03-2010 08:31
discussie | 2974 x gelezen | 0 reacties>

Eerder is er op innovatieonderzoek.nl een blog verschenen met hoe subsidies aangetrokken konden worden om het risico te beperken tijdens de productontwikkeling. In de diverse stadia van het innovatieproces kan een bedrijf gebruik maken van een subsidie om risicoloos te innoveren. Toch denken sommigen daar iets anders over, zoals Wouter de Heij

Wouter haalt bijvoorbeeld aan dat er meerdere subsidiemogelijkheden zijn voor het onderzoek doen naar innovatie, dan dat er is voor conceptontwikkeling. Als voorbeeld noemt hij bijvoorbeeld de universiteiten die vrijwel alle onderzoeken vergoed krijgen van de overheid. Hiermee concludeert hij dat onderzoek doen risicoloos is en er juist voor zorgt dat er gedegen innovaties gelanceerd kunnen worden.

Waarom er echter toch vele innovaties niet gelanceerd worden is het risico dat er is bij conceptontwikkeling. Omdat hier minder subsidieregelingen voor zijn, zien vele ondernemingen dit als een te groot risico en zien daarom toch uiteindelijk af van de innovatie. Dit wordt ook wel de Valley of Death genoemd. 

Loop jij ook vaak tegen dit probleem aan? Hoe ga jij met de Valley of Death om?

Een voorbeeld hoe ermee omgegaan kan worden is het SampleLab in Tokyo, waar consumenten betalen om mee te doen aan testmarketing. Direct je prototype terug betaald met de juiste feedback!

 

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren