Innovatieonderzoek.nl

De gevolgen door de val van het kabinet

Door: Stijn Driessen | 26-02-2010 08:03
discussie | 3016 x gelezen | 0 reacties>

De val van het kabinet heeft vele gevolgen voor Nederland. Investeringen worden uitgesteld en wetgevingen blijven voornamelijk ongewijzigd. De huidige regering kan alleen orde handhaven en toezicht houden op Nederland. Wat heeft dit dan voor gevolgen voor Nederland als kennisland?

Volgens Cees de Visser (Directeur van NWO: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) is het beleid om van Nederland een kennisland te maken in gevaar. Door de val van het kabinet zal de achterstand op onze buurlanden oplopen.

Ook Sijbolt Noorda (Voorzitter van de VSNU: Vereniging van universiteiten) sluit hierbij aan nu de politiek voor 6 maanden in "de parkeerstand" staat. Investeringen in onderwijs en onderzoek zouden geen stilstand dulden. Het is van essentieel belang voor de toekomstige economie, aldus Sijbolt.

Andere organisaties, zoals de HBO-raad en de AOb (Algemene Onderwijsbond) sluiten hierbij aan en vrezen voor een achterstand m.b.t. kennisontwikkeling in Nederland. Besluiten moeten snel genomen kunnen worden, en dit is op deze wijze niet mogelijkReacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren