Innovatieonderzoek.nl

Het vervolg op Google Buzz

Door: Stijn Driessen | 24-02-2010 08:03
discussie | 2917 x gelezen | 0 reacties>

Eerder al gaf ik aan dat Google Buzz was gelanceerd. Na 2 weken is er inmiddels al veel veranderd. Google heeft rechtzaken gehad, wijzigingen aangebracht en het is er allemaal nog niet veel duidelijker op geworden.

De rechtzaak
Google startte Buzz meteen met alles gedeeld, waardoor dit regelrecht een schending op privacy was. Inmiddels heeft Google dit al aangepast, maar er is nog wel veel kritiek dat er heel veel publiekelijk wordt.

Wijzigingen
Het fijne aan Google is het grote platform aan gebruikers. Hierdoor krijgen ze de benodigde input van gebruikers wat ze zouden moeten veranderen aan Google Buzz om het gebruikersvriendelijk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld hier suggesties geven voor Google Buzz. Gebruikers kunnen hier dan vervolgens weer op stemmen om te zien waar de meeste prioriteit heen zou moeten gaan. Op dit moment is de top 10:

  1. Biedt een oplossing om reacties in te klappen en uit te klappen;
  2. Zorg ervoor dat de gelezen reacties in Buzz ook als gelezen gemarkeerd worden in Google Reader en vice versa;
  3. Filter bij content type;
  4. Zorg voor groepmogelijkheden (lijkt op 3);
  5. Zorgen voor in- en uitklap mogelijkheid (lijkt weer op 1);
  6. Zorg voor individuele mogelijkheden om die te bezichtigen;
  7. Zorg voor blokmogelijkheden op reacties;
  8. Duplicate content filter;
  9. Fix @ naar iedereen in de thread en niet alleen van je eigen contacten;
  10. Net zoals Gmail filters, ook instelbaar voor Google Buzz;
Zoals we kunnen zien aan het rijtje krijgt Google zo veel bruikbare input om haar dienst te verbeteren. Doet jouw bedrijf ook al zoiets?
Nederland vs niet-Nederland
Net zoals Twitter is Google Buzz nog niet erg actief in Nederland in vergelijking met andere landen. Hierdoor is de integratie met Nederlandse sociale netwerken bijvoorbeeld wederom niet geïntegreerd met Google Buzz waar we wel actief op zijn (e.g. Hyves). Ikzelf ben dus nog niet overtuigd van Google Buzz, maar dat zal de toekomst nog uitwijzen. Als het hetzelfde gaat als Twitter in Nederland dan zal er nog wel het e.e.a. aan potentie erin zitten.

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren