Innovatieonderzoek.nl

Diensteninnovatie: doe mee aan het vervolg op Oog op Innovatie - Diensteninnovatie

Door: Tobias Braam | 18-01-2010 18:47
uitnodiging | 3427 x gelezen | 0 reacties>

Diensteninnovatie is hot in 2010. Gelukkig, er is veel te doen namelijk. Op het gebied van innovatie lijkt het of ongeveer 80% van alle tijd uitgaat naar productinnovatie, wat voor (slechts) 20% van de Nederlandse werkgelegenheid zorgt. Ook nodig natuurlijk, maar laten we ons ook richten op diensteninnovatie, wat het leeuwendeel is van alles wat we in Nederland doen.

Minister van der Hoeven van EZ maakte hier vorig jaar (het jaar van innovatie volgens de EU)al een start mee, door het thema voor de jaarlijkse Innovation Lecture ‘Dienstenmarketing – Innovation is Served’ te maken. Ook in de wetenschap is diensteninnovatie de afgelopen decennium in zwang gekomen. Vaak worden op basis van het sterk ontwikkelde productinnovatie modellen en hypothesen getoetst voor diensten.

 

Maar, niet alleen de overheid en wetenschap moet met dit thema bezig, juist ook het bedrijfsleven heeft de mogelijkheid direct haar (eigen) dienstverlening te optimaliseren, verbeteren of te vernieuwen. Goed uitgevoerde diensteninnovatie kan namelijk zorgen voor onderscheidend vermogen, en is lastig te kopiëren door concurrenten.

Onderzoek
Wij zijn erg benieuwd hoe goed we hier in Nederland nu zijn in diensteninnovatie en wat effect heeft op succesvolle diensteninnovatie. U kunt ons daarbij helpen:

Beloning
Dit kan heel simpel; door mee te doen aan ons onderzoek. Het hele onderzoek kost u ongeveer 15 minuten. Met uw bijdrage maakt u kans op de boeken Branchmarking (6x) en Ga Vreemd! (6x), u helpt dienstinnovatie in Nederland verder en krijgt u de resultaten van het onderzoek toegestuurd.

Start het onderzoek.

Alvast bedankt!

Reacties:

Nog geen reacties

Schrijf de eerste reactie:

Het is op dit moment niet mogelijk om te reageren